Follow by Email

Sunday, January 5, 2014

Reality of 2014!!!

Hai all,

Happy new year!!!  Hmm, sounds not happy somehow... Exactly, year 2014 is a tough year indeed... I don't know where have been gone all the strengths that I built along the way... It gone man!!!

Supposedly, we have to be energetic to start a new year... Everything fresh man... I wish so... Unfortunately, year 2014 doesn't give all the good signal then...

It started very dim I would say, pathetic enough, stress enough so on and so forth... Too bad...

Begitulahh kalau dirangkumkan apa yg ada dlm kepala dan minda pada ketika ini... Sungguh negatif... Tp apakan daya perancangan hidup utk terus positif nmpknye gagal ditemui...

Sedang orang lain berlumba lumba dan bersemangat untuk mulakan segalanya dgn azam baru... Nampaknya aku masih lg brperang dgn masalah dalaman yg tiada penghujung...

Untuk tatapan umum, barangkali ini semua kurang sesuai kerana tiada yang baik dan boleh dicontohi... Tetapi, mungkin ini boleh dijadikan pengajaran kpd yang lain supaya jangan contohi perkara2 yang x membina minda kalian ni...

"Hoping for miracles to happen everyday is my wish and the only hope left with me"

"No matter how much it hurts, you have to keep going"

Itu antara kata2 yang sedikit sebanyak membantu untuk teruskan hidup penuh cabaran ni... Hopefully,  ada kemanisan di penghujung kepahitan yang menjengah selama ini...

XoXo...

Sunday, October 6, 2013

Jom Makan Durian 3.0

Assalamualaikum,

Hopefully everybody is doing good! Weee...

Haha... Lama betul masa yang diambil untuk compose something untuk ditepek ke dlm blogku yang dh bersawang yang teramat nih.. huhu.. Al-maklum lahh, mood tade and bnyk sgt perkara yang membatasi aku untuk frequently update my blog... Ampunkan patik ya!!!

As for now, I nk review sket mengenai event yg baru2 ni diadakan di officeku... hehe... Bukan ape, sejak dua menjak menjerumuskan diri dalam dunia kelab ni, bnyk la activities yang I involved... hehe.... Before, I ordinary member jerr but setelah dilantik jd penolong setiausaha kelab ni tanggungjawab I bertambah la sket... Sorry laa, post pasal perlantikan I (few months back) x smpat pun nk post sbb kekangan masa yg menghalang.. hihihi....

So, event yg baru jer KSKARB organized pada hari Khamis lepas (03/10/2013) adalah Jom Makan Durian 3.0... hehe... Mksudnya dh masuk kali ketiga KSK organized such event... hehe... Ramai peminat durian rupenye di opis den ni haa... Ramai yg tunggu event ni sebab nk makan duyan and bukan semata mata makan jer tp makan duyan secara beramai2.. hahaha.. Yerlaa, ini salah satu cara laa untuk kumpulkan staff dan eratkan ukhuwah sesama kami... (kind of interval event to replace our yearly staff day buat sementara waktu)... hihi... Our chairman and our board rep pun attend, wakil drpd mgt team and sebagai tanda sokongan pd event tersebut... Mmg sporting lahhh!!! huhu...

Actually, event ni juga berkonsepkan charity event, selain drpd mengeratkan ukhuwah sesama staff entrance fee yg dikenakan akan disalurkan kepada ahli kelab yang memerlukan... So, makan sambil beramal gittew...
hehe.. Sweet kann!!

Ok, sebelum kita layan picta event hari tuu, I nak reveal yg bahawasanya I x mkn pun duyan.. hahaha... tp kene involved jugak sbb I ajk kelab... kikikiki.. aduhhhh, pening kepala mak!!! Nasib baik x pengsan.... Cite psl I x mkn duyan ni, kalau cite kang jd panjang lak post kali ini... Tp pendek kate I mmg x mkn duyan dan keluarga duyan laaa sejakdari kecik... huhu... Tapi, gulai lemak tempoyak ikan patin I makan... bulehhhh??? hihih.. lawak kann....


jom layan picta ya....

  Pttnya ade few buah-buahan yang lain tp sebab bekalan x mencukupi, FAMA hanya boleh bekalkan durian sama duku/langsat ajerr....

ni la stok durian yg dibekalkan oleh FAMA
Satu2 nye peserta yg tidak berbayar yg berjaya melepasi kaunter pendaftaran... u mmg steady la uncle!!!!

hmmm, ini lah hasil dan penangan kaki durian ARB

ni la team yg bertungkus lumus menjayakan event jom makan durian 3.0... tp program coordinator xde pulakk dlm picta ni.... dh la kecik molek je org nya.... hahaha.... u olls mmg best!!!!

Secara konklusinya, event hari tu mencapai target di mana 1) dapat collect some fund utk bantu ahli2 kelab ysng memerlukan 2) mengadakan event yang boleh disertai oleh semua ahli 3) gathered staffs yang kebiasaannya hanya sibuk dengan rutin harian masing-masing

Terima kasih di atas penyertaan dan sumbangan anda!!!

See you in next event!!!


Thursday, September 12, 2013

Welcome...

Maaf sgt2 sbb semua post di blogku laid back sket... kekangan masa dan bebanan tugas amat membataskan aku untuk selalu update post di blog nih... hehe....

Al maklum la, newbie la katekan... mmg mengelat jer kerjaan... uhuk...

Di kesempatan yang ada, I nk continue sket story from my previous post... hehe... Dua hari after I posted it, our new members in the loop lahir ke dunia nih... Welcome to a new world baby!

Wah, rs mcm x sangka yg kuzi jr dh lahir ke dunia nih... How time flies... hehe... Alhamdulillah, mummy and baby sihat... Adam Irfan!!! Semoga jadi anak yg soleh!!! Permata hati mummy and daddy yerr!!!! Opps, kang ade plak yg konpius, sape yg br dpt anak benorrrnyee.... Tumpang hepi laaa kannn...

Kitorang pun smpat meluangkan masa untuk visit baby adam before baby adam n mummy balik ganu untuk berpantang...

Take care u olls!!!

Jom tgk picta baby adam.... hehe... maaf if x brp nmpk muke baby adam.... muke mummy ju yg clear yerr....

Ju n family with baby Adam

Monday, August 26, 2013

BFF~Part II

Hye all,

Hr ni mood nk story psl kisah sambungan aku dan BFF... Almaklumla br pas hang out... so, br ada mood nk crack my head...hihi... Jom baca beberapa lagi kisahku dan BFF...

Mcm biasa kitorang akan start dgn bertekak dulu, dr nk pilih tarikh nk jmpa smp ke nk pilih meeting point, sumenye kene start dulu dgn sedikit perbezaan pendapat dan schedule... huhu, itu mmg klaka sbb ingatkan after few yrs keadaan tersbut akan berubah, tp tidak hokehhh.. masih seperti dulu... Plus tarikh 25 ogos 2013 ini mmg mengundang pelbagai crisis dlm hidup..... ekekekke (itu session lain laa nk review)...

Finally, we chose the curve as our meeting point... hehe.. Memula nk g beraya rumah kuzi tp bile memikirkan keadaan aimi yg tgh sarat tuuu, kitorang pilih utk jmp kt luar jerrr.. lebih mudahhh..

Seperti kebiasaanya, i akan dtg dgn juju n her little iman sbb daddy iman keje... Sementara tgg nyahladein (bob & kuzi) berdua tu smp juju n i layan Iman explore keluasan the curve tu... hakhak..mencabar sgt aktiviti itu... Heaven betul Iman explore keadaan yg barangkali perkara baru bgnya... Mengikut tradisi kitorang, nyahladein berdua tu mmg suke lambat.... xpenah nye nk smp on time or dtg awal... kalau u olls nk tahu, word nyahladein tu mmg merujuk kpd bebudak dua org tu laaaa... panggilan drpd dulu lagi which is I myself do not know what is the meaning of the word....haha

Lepas solat maghrib, kitorang tunaikan kehendak kuzi nk dinner di Papparich sambil2 sambung cit cat lagi... Al-maklum laaa, dh lamu x jmp kot... last sekali jmp Kuzi time tu dia br jer kawen dgn aimi, and now aimi dh nk deliver baby pun.... haha... how time flies!!!

Sebenarnya, ada agenda penting kenapa mereka nk sgt hangout smlm... hahaha... guess what? Ape lagi x sbar nk tnye hal2 bersifat peribadi la kt den ni haaaa.... sure u olls dpt teka ape dia kannn.... huhuhu... Letih la sebenarnya, tp nk buat cmnerr, dgn diorang ni mcm gagal sket nk berahsia.... Jadinya, den layankan ajer secara mode suam2 kuku... kahkah ingat senang ke nk buat confession.... hahaha.... Agk2 diorang mcm dh berpuas hati dgn jawapan yang diberikan tu, den stop laaaa... pepandai la nk hidup kannnn... 

Signifikan kpd perjumpaan smlm adalah tidak lain dan tidak bukan untuk mengeratkan ukhuwah yang telah terjalin sekian lama... ecehhh... yerr laaa, bukan senang nk cukupkan corum n hangout sesama, memandangkan masing2 ade komitmen masing2.. Jadi peluang yg ada haruslaa dimanfaatkan sebaiknya... 
Anyway, mission smlm kira accomplished laaa walaupun cabaran yg dtg sblum tu agak berliku... kehkeh... Kalau la xde org yg dtg lmbat and dtg on time sure we had much time utk cit cat lg... huhu... 

Hakikatnya, walaupun kitorang jarang ada masa utk hangout selalu, definitely, we still keep in touch to each other... Technology does help us a lot... Yes, Whatsapp! WeChat! and whatnot just make our life easier...

Jumpa lagi nnt, pasni kalau jmp sure ade kuzi jr plak sbb Aimi tgh tgg hari tuu dah x lame nk bersalin... wahhh, big family gittew... Aku n bob, will follow suit nnt... doakanlah yerrr kawan2!

Jom layan picta kejap....

smpat lerrr bergambo sebelum pulang

Iman with kakak yan... ahaks!

suke tol baby Iman hangout with uncles n aunties



Friday, August 16, 2013

Ragam Raya #1

As-Salam,

Rasanya masih belum terlambat untuk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri & Maaf Zahir Batin to u olls...

Setelah menjalani ibadah puasa selama sebulan, tibalah masa untuk menyambut aidilfitri... huhu... seronok ehhh...

Sejujurnya, dh lama x rasa seronok yg melampau bila tiba hr raya... Al-maklum la, dh tua kannn.. (opps.. dh matang... hikhik) so, excitement nye x mcm zaman bebudak dulu... plus dulu kalau raya dpt gather dgn sume cousins n family... uhuk...

Now,

Scenario nya amat berbeza... kg a.k.a rumah atok sarah (my granny) tu mmg dh lama x digunakan sebagai one stop centre untuk beraya sbb my granny x duk situ... balik sekali sekala jer... Few yrs back ni, mmg atok ry dekat rumah anak2 dia... normally ipoh or putrajaya... uhuk.. sedeynye.... menambahkan lagi rs xde perasaan nk raya... uhuhuh...

Plus, my cousins ramai dh ade family sendiri.... so, peluang nk jumpa n gather ramai2 agk tipis laa...

Thn ni at least ada la effort utk buat gathering... nak take family pictures katenye... planning gather kt Taman Golf, Ipoh pd hari ry kedua... yang akhirnya cancel jugakk sbb xdo catering yg sanggup nk masak tuk we olls... sume masih bercuti.... adehhhhh... Mission not accomplished...

Tp dlm x jadi tuu, pd ptg hari ry pertama kitorang ke Ipoh jugakkk utk berhari raya dgn Atok sarah.... and ada few family lagi yg join... Walaupun x cukup corum, tp at least rs la raya sket kannnn.... Sadis tul laaa.... Food pun sodappp... Kepada tuan rumah, tqvm Pak Y and Mak Y for the awesome food and venue... hehe... Cayalahhh, walaupun tanpa bibik thn ni, everything looks great and cool... Atok sarah pon shukee laaa jumpe all her cucus yg blk setahun sekali jer nih.... kahkah...

Lepas turn rumah Pak Y n Mak Y a.k.a Villa Sharina, KKDMians dpt invitation ke next rumah yg x jauh laa dr situu... Umahh sedara jugakk laaa.... Salasilah hubungan kitorang I mcm x reti laaa nk citee... yang nyata sedara lahhh.. huhuhu... First time pon I smp situ... Lokasinya agk unik k... Jalan Helikopter, Taman Lapangan Terbang... haaaa... unik kannnn... ko ada????? Hehe...

Lama gak duk berborak di situ... maklumlaaa time raya jer pun nk jumpe... hari2 biasa susah laa nk berkumpul cenggituuu kerana masing2 dh ada life sendiri.... huhu... Tp mmg dh mkn sgt laa kt situu... sbb dh full... Belasah soto brp round ntahhh kt villa sharina..... huhu.. habih diet den!!!

KKDMians blk mlm tu jgakkk, we olls blk PB lerr n yg lain blk KL, ade satu family tdo Ipoh.... biasala rombongan cik kiah ni kalau nk blk jenuh... kekadang tu lima kali salam n bye bye.. masih x blk2 lagi... sambung lg sembang... penat tulll... Yg nyata part2 nk blk ni laaa yang x best sekali... sbb nye de few yg bermulut longkang tu suke duk tnye hal2 yg menjadi rahsia Allah ni.... x suke x suke! Silalahhh bertaubat u olls... Raya kot x baik sungguh kalau menyakitkan hati org lain... Errr...

Ok... itu saja untuk kali ni... Ada bnyk lagi kot ragam raya nk kene review nih... tp x janji laa dpt review semua ke x... kekangan gadget membatasi segala2 galanya...

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1434H

Kullu am wa antum bi khair...

Taqabballahu minna wa min kum


~chill~